3 Maanden

3 Maanden Programma

Je hond trekt hard of blaft aan de lijn, hij valt uit op straat, is angstig, onzeker of reageert heel snel, overmatig en ronduit heftig op z’n omgeving. Je merkt dat hij heel snel schrikt of reageert en je wil weten wat er aan de hand is en hoe je hond kan helpen. Je ziet je hond heel graag maar je begint je te schamen voor zijn gedrag. Je wil niet alleen van het gedrag af maar je wil ook dat je hond zich beter voelt.

Loop je met je hond tegen problemen aan?

Spelen er gedragsproblemen met je hond en ben jij op zoek naar een gecertificeerde en modern opgeleide hondengedragsdeskundige?

Heb je het gevoel dat het gedrag erger wordt? Begin je te twijfelen aan jezelf of word je onzeker over de manier waarmee je met het gedragsprobleem aan de slag bent? En voel je je niet goed bij een harde aanpak en fysieke correcties? Wil je het gedrag ombuigen en op een liefdevolle en moderne manier met je hond omgaan? Wil jij er alles aan doen om een herplaatsing te voorkomen? Word je ook helemaal gek van de duizenden verschillende adviezen die je krijgt van de mensen in je omgeving en op internet over wat je nu zou moeten doen aan het probleem?

Laat mij jou en je hond helpen

 Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je hond om te gaan én het gedragsprobleem aan te pakken. Samen met jou ga ik onderzoeken wat er aan de hand is en maken we een concreet en persoonlijk plan op maat. Ik begeleid je in jullie proces en jij kan rekenen op een hele grote rugzak met moderne kennis over hondengedrag en direct bruikbare tips om naar verbetering toe te werken. Zo hoef je je niet meer onzeker te voelen en weet je perfect wat je aan het doen bent. 

Jij gaat de expert worden over je eigen hond.

Reviews van mijn klanten

“Wij houden van de no nonsens-aanpak van Daniëlla. Geen ellenlang leerparcours, maar gerichte info waar je meteen mee aan de slag kan en die ook echt resultaat oplevert. Daniëlla is duidelijk en direct in haar communicatie, zodat je als eigenaar weet wat je te doen staat. Zo gaf zij ons de nodige inzichten om onze angstige rescuehond zo stressvrij mogelijk op te voeden en haar adviezen werken wel degelijk.”

Mari met Cookie

“Echt super wat jouw begeleiding en tips doen! Zelfs bij de fysiotherapeut is er verbetering. Het hevig bibberen en hijgen is echt minimaal tot zelfs niet meer aanwezig.

Ik wil je heel graag enorm bedanken. Je bent voor mij een gedragstherapeut naar mijn hart.

Phebe was in het begin een ramp als we met de auto ergens naartoe moesten. Ze kwam niet eens naar buiten als we het vroegen, soms zelfs met bibberen erbij. Soms kwam ze wel naar buiten maar toen blokkeerde ze en moesten we haar oppakken en in de auto zetten. Ze zat te bibberen en te hijgen. Danzij de begeleiding van Daniëlla is dit verleden tijd. Nu komt ze vlot naar buiten, gaat mee tot in de auto maar bibbert niet meer in de auto. De training vraagt veel tijd en geduld maar als je het zelf wil dan lukt het. Daniëlla moedigt je ook aan om in jezelf te geloven en gaat het niet die dag, dan is er nog de volgende. ”

Maureen met Phebe

“Eerst en vooral hebben we al een persoonlijk gesprek gehad met Daniella over Mila.
In dat eerste gesprek heeft ze ons alvast kunnen geruststellen dat er geen “groot probleem” was met Mila, dat we hieraan kunnen werken! En dat doen we, iedere dag gaan we aan de slag met de tips die we meekregen van Daniella, en stap voor stap zullen we er geraken!”

Cindy met Mila

Wie kan er bij me terecht?

 • Ben jij de hondeneigenaar die bereid is om tijd en energie in de training te steken?
 • Wil je werken op het tempo van je hond en met moderne inzichten?
 • Begrijp jij dat het tijd kost om naar blijvende verbetering toe te werken?
 • Voel jij je niet goed bij correcties of straffen en ben je op zoek naar een andere, respectvolle en liefdevolle manier om met het probleem aan de slag te gaan?
 • Ben jij bereid om oude gewoontes los te laten en te leren hoe je op een veel fijnere en meer ontspannen manier met je hond om kan gaan? 
 • Ben jij het beu om helemaal onzeker en overspoeld te worden door verschillende meningen of ongevraagde adviezen en wil je zelf de expert worden van jouw eigen hond?
 • Heb jij behoefte aan een concreet trainingsplan op maat dat helemaal op jullie afgestemd is?
 • Heb je genoeg van het zelf te moeten uitzoeken en wil je het niet langer alleen doen?
 • Ben jij leergierig en bereid om zelf veel kennis op te doen over jouw hond en zijn gedrag?

Voor iemand die verwacht dat gedragsproblemen in 1 sessie opgelost zijn, die wil gaan voor snelle oplossingen, die zelf geen kennis wil verkrijgen of die niets in de omgang met de hond wil aanpassen ben ik niet de geschikte persoon. Ik werk op een moderne en wetenschappelijk onderbouwde manier en niet volgens de roedelleider- of dominantiemodellen. 

Wat zijn de resultaten van gedragsbegeleiding?

 Zoals je weet is je hond een levend wezen, net zoals jij en ik. Het zijn nu eenmaal geen machines die je helemaal naar jouw eisen en wensen kan instellen. (Denk koffiezet: stekker erin, knopje duwen en klaar… Dat dus niet 😉 )
Jij loopt tegen gedragsproblemen aan, je wil dit veranderen en je hebt hier een bepaald doel voor ogen. Soms is jouw doel effectief ook realistisch maar soms zal je je verwachtingen bij moeten stellen. Dat is belangrijk om je te realiseren.
In alle gevallen is er sowieso sprake van verbetering en soms zelfs van een complete gedragsverandering. Het best haalbare eindresultaat is afhankelijk van vele factoren waaronder hoelang het gedrag al bestaat, de aard van het gedragsprobleem, jouw inzet en uiteraard ook van jouw hond.​ 

Werkwijze

Je wil het beste voor je hond, daarom is het belangrijk dat je over zo veel mogelijk informatie beschikt om tot een juiste keuze te komen over een mogelijke samenwerking. Op deze manier vermijd je dat je van de ene naar de andere coach moet switchen of tegenstrijdige adviezen te horen krijgt.

Indien je graag meer informatie wil of eerst graag wil kennismaken om te zien of er een klik is, kan je geheel vrijblijvend een afspraak van 15 minuten maken. Je kan dit gesprek via de online agenda boeken of je stuurt me een mailtje.

Je vult voor de afspraak de verkorte vragenlijst in zodat ik al een idee heb van wat de situatie is en welk gedragsprobleem er speelt. Daarna gaan we bellen/videobellen. Tijdens het gesprek maken we kennis, bespreken we kort even wat het probleem en de situatie is en kijken we of de match er is. Je kan dan je vragen stellen, kort de situatie schetsen en je leert mijn werkwijze en visie kennen.

Deze telefonische of online kennismaking is gratis en vrijblijvend.

KLIK HIER voor je gratis kennismakingsgesprek

Indien we besluiten om samen aan de slag te gaan krijg je je eerste opdrachten al. No time to waste, toch? 😛

Je maakt beeldmateriaal en bezorgt me bijkomende informatie over jouw situatie.
Je krijgt een vragenlijst om in te vullen en bezorgt me deze informatie ten laatste 1 week voor onze eerste afspraak zodat ik die grondig kan voorbereiden. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden. 

We starten met een eerste on-demand oriëntatiesessie online. Tijdens deze sessie krijg je heel wat waardevolle informatie en moderne hondenkennis waarop we tijdens het programma in de praktijk verder bouwen. 

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in het gedrag van je hond zodat je hem kan begrijpen. Daarom overlopen we niet alleen de praktische stappen, maar ook waarom je dit gedrag te zien krijgt. 

Tijdens deze oriëntatiesessie krijg je heel wat inzicht in gedrag, stress en hondentaal zodat we dit praktisch samen kunnen inzetten. 

Een oriëntatiesessie duurt 45 minuten tot maximaal 1 uur.

Daarna volgt de startsessie van 45 minuten tot maximaal 1 uur die online, bij jou thuis of op een afgesproken locatie kan doorgaan.

Tijdens deze sessie gaan we samen op zoek naar waarom je hond doet wat hij doet, deel ik waardevolle informatie met jou en zetten we de eerste stappen richting gedragsverandering. 

Tijdens deze startsessie

 • Observatie of bespreking ingestuurd beeldmateriaal;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek, de observatie en de informatie van de oriëntatiesessie.
 • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
  • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
  • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;
 • Verlagen van het stressniveau door:
  • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
  • Aanleren van noodzakelijke oefeningen voor thuis;
  • Aanleren van lichaamstaal van de hond.

Een startsessie duurt 45 minuten tot maximaal 1 uur.

Tijdens dit programma heb je na de startsessie 3 opvolgsessies waarin we telkens een stapje verder gaan.

Tijdens de opvolging wordt de nieuwe situatie bekeken en wordt de vooruitgang besproken. De verdere stappen in de behandeling of training worden gezet en je krijgt verder advies en tips over hoe je deze situatie nog kan optimaliseren en het gedrag kan bijsturen. Het is ook mogelijk dat hier theoretische sessies worden gegeven om je bepaalde inzichten of technieken te leren die je nadien in de praktijk zal nodig hebben.

Een opvolgingssessie duurt telkens 45 minuten tot maximaal 1 uur.
(Dit kan ook online doorgaan om de kilometervergoeding te vermijden of als je verder weg woont.)

Bij een programma is 30 minuten opvolging tussen elke sessie ook inbegrepen. Indien je tussen onze sessies door vragen, twijfels of moeilijkheden ervaart, dan ben ik voor jou bereikbaar via e-mail. Op deze manier heb je gedurende het hele programma all-in begeleiding en sta je er niet alleen voor.

Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat je hond meer tijd nodig heeft of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan een programma altijd verlengd worden met extra sessies.

Een 3 maanden Programma bevat 5 sessies, inclusief de gedragsanalyse, on-demand oriënatiesessie, persoonlijk plan van aanpak, opvolging en ondersteuning tussendoor.

Je investering voor dit programma is 525 €, excl. kilometervergoeding.

 • Dit bestaat uit 150 € voor de startsessie waarvan 45 € voor de voorbereiding en analyse van je vragenlijst, het ingestuurde beeldmateriaal, uitwerken van initieel plan van aanpak, 60 € voor de sessie die maximaal 1 uur zal duren en 45 € voor het overzicht via mail.
 • De opvolgsessies komen op 240 € waarvan 60 € voor een sessie van 45 minuten tot 1 uur. (Een aparte sessie van 1 uur komt op 65 €)
 • De opvolging tussen de sessies door komt op 135 € (4x opvolging tussen de sessies).

Kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) wordt je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien. Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.
Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

Bij de trajecten is opvolging en ondersteuning (in totaal 2 uur) tussen de sessies door ook inbegrepen.

De programma’s worden vooraf afgerekend. Het is ook mogelijk om een programma in meerdere keren te betalen.

Tijdens dit programma zullen we een aantal stappen doorlopen.

In de eerste fase achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag kunnen liggen. We zetten in op rust, herstel en stressreductie door aanpassingen te doen in de leefomgeving, de activiteiten en je omgang met je hond. Hier leer je ook veel bij over waar je hond het juist moeilijk mee heeft, hoe je dit kan herkennen en hoe je je hond hiermee kan helpen.

In de tweede fase zetten we in op de voorbereiding van de training. We zorgen dat je hond zich goed in zijn vel voelt zonder moeilijke situaties en leggen het fundament voor de oefeningen die je later nodig hebt.

Als derde fase gaan we écht aan de slag met de training. We werken op het tempo van zowel je hond als jou.

Doorheen elke fase ligt de focus op welzijn. Zowel jij als je hond moeten zich in elke stap goed voelen om door te kunnen gaan. Het kan zijn dat je hond meer tijd nodig heeft of dat je meer vragen hebt. Het is mogelijk om dit programma te verlengen met extra sessies als je onder begeleiding verder wil werken op het tempo van je hond.

 

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag. Ervaring leert me dat wanneer je als eigenaar begrijpt waarom je hond zich op een bepaalde manier gedraagt, dit zorgt voor meer geduld en verdraagzaamheid gedurende het traject. Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

Praktische informatie

 • Het programma loopt over ongeveer 3 maanden
 • Je hebt recht op in totaal 2 uur opvolging en begeleiding tussen de sessies via mail. Zo heb je all-in begeleiding gedurende 3 maanden en hoef je het niet alleen te doen.
 • De investering is 525 € excl. kilometervergoeding.
 • Om de kilometervergoeding te vermijden kan dit programma eventueel ook (deels) online doorgaan.
 • Verlenging van een programma is mogelijk op aanvraag.