Kattenoppas aan huis

Uniek concept – Kattenoppas aan huis met expertise

Heeft u een stressgevoelige kat? Gedraagt uw kat zich anders wanneer u na langere afwezigheid terug thuiskomt? Of plast uw kat in huis wanneer u op vakantie gaat? Dit kan een teken zijn dat uw kat stress ervaart wanneer u van huis bent. Zoekt u een kattenoppas aan huis met kennis van kattengedrag?

Wilt u uw kat gelukkiger maken en houden tijdens uw afwezigheid? Wilt u tegemoet komen aan de noden van uw kat en hiermee de kans op probleemgedrag verkleinen? Bent u gemotiveerd om uw kat te geven wat ze nodig heeft om gelukkig te zijn? Dan is dit dé service waar u naar op zoek bent.

Voordelen van uw kat thuislaten:

 • Uw kat blijft in zijn vertrouwde omgeving
 • Uw kat voelt zich veilig, kent de omgeving, en dit beperkt extra stress
 • Opgeleide oppas/kattengedragsexpert om uw kat zo goed en stress loos mogelijk te verzorgen.
 • Je huis oogt bewoond door de frequente beweging.

Voor gemotiveerde katteneigenaren die hun kat gelukkiger willen maken door de noden en instincten van de kat te herkennen en hierop in te spelen, en dit ook als ze niet thuis zijn.

Indien u niet thuis bent om uw katten te verzorgen, kan u beroep doen op een opgeleide oppas aan huis. Het is een ongelofelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor iemand anders zijn huisdier. Om uw kat zo goed mogelijk te verzorgen investeren we in opleidingen en bijscholingen. We werken ook nauw samen met uw dierenarts. Indien u kiest voor een samenwerking met Paws in Touch kiest u voor wetenschappelijke beproefde methodes, passie en expertise.

Because we want happy pets!

Werkwijze?

Stap 1 - Kennismaking: We plannen eerst een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gratis en vrijblijvende telefonische gesprek luisteren we naar uw wensen, uw specifieke situatie en uw verhaal over de kat. Daarna leggen we onze werkwijze en visie uit en kijken we of we u kunnen verder helpen.

Stap 2 - Offerte: U stuurt ons een e-mail met de data waarop u oppas zou nodig hebben en u ontvangt een vrijblijvende offerte voor de gehele oppasperiode via mail. Indien we beslissen een samenwerking aan te gaan zal u een uitgebreide vragenlijst worden doorgestuurd en wordt het intakegesprek gepland.

Stap 3 - Intake: Tijdens het intakegesprek wordt de vragenlijst overlopen, wordt er besproken welke diensten er zullen verleend worden en wordt alle informatie besproken die noodzakelijk is om het een aangename periode te maken voor uw kat. De sleutel wordt overhandigd en het sleutelcontract ondertekend. Op het einde van dit gesprek wordt er ook afgerekend voor de gehele oppasperiode. De intake dient slechts eenmalig te gebeuren. Wanneer we de nodige gegevens van uw katten hebben verzamelt kan u bij de volgende reservatie direct de gewenste periode aanvragen.

Extra’s bij comfortformule:  Tijdens deze afspraak heeft naast het intakegesprek ook het adviesgesprek plaats waarbij advies gegeven wordt over hoe u de omgeving van de kat kan optimaliseren om uw kat gelukkiger te maken en beter in haar behoeften te voorzien.

Extra’s bij Luxeformule:  Tijdens deze afspraak worden naast het intakegesprek ook een adviesconsult plaats waarbij advies gegeven wordt over hoe u de omgeving van de kat kan optimaliseren om uw kat gelukkiger te maken en beter in haar behoeften te voorzien. Daarnaast worden ook tips gegeven over hoe u uw kat het best kan voorbereiden op uw afwezigheid, wordt spel bij de kat uitgelegd en waarom dit stressverlagend werkt. Bovendien ontvangt u het spelpakket met een Purrs-hengel, Purrs-valeriaanspeeltje én krabplankje om uw kat het extra aangenaam te maken.

Stap 4 - Uw afwezigheid: Tijdens uw afwezigheid komen we op de afgesproken data langs om uw kat aan huis te verzorgen a.d.h.v. de gegevens vastgelegd in de intake. (Overzicht van de diensten tijdens een bezoek kan u onderaan in de tabel vinden)

Extra’s bij de Luxe Formule: Tijdens uw afwezigheid komen we op de afgesproken data langs om uw kat aan huis te verzorgen én om uw huis te optimaliseren voor uw kat en uw situatie a.d.h.v. de gegevens vastgelegd in de intake. We trachten het territorium van uw kat in kaart te brengen en alle bronnen hierop aan te passen. Elk bezoek zal er een aanpassing gebeuren, dit om uw kat niet te overdonderen en ze de kans te geven om te wennen aan de veranderingen.

Stap 5: Feedback: We vragen u om, zodra u terug thuis bent, feedback te geven. Zo weten we dat u goed en wel bent thuisgekomen en dat uw kat terug in goede handen is.

Extra’s bij de Luxe formule:  U ontvangt een verslag over uw kat (voorkeuren speeltjes e.d.) en welke bijkomende aanpassingen eventueel verder nog aangeraden zijn. Daarnaast ontvangt u bijkomende uitleg over de aangebrachte veranderingen, waarom deze zijn uitgevoerd en hoe dit aan de noden van uw kat tegemoet komt.

Stap 6: Teruggave van de sleutel - Einde van de opdracht.

Verzorgingssessies: We komen aan huis uw kat(ten) verzorgen en maken hierbij gebruik van stressreductie-technieken om uw kat het zo aangenaam mogelijk te maken en om tegemoet te komen aan haar natuurlijke behoeften. We rekenen geen supplementen voor meer katten of grote woningen, we rekenen in tijdseenheden. Op die manier kunnen we beter rekening houden met de karakters en behoeften van uw katten en hierop inspelen.

Sleutel Service: Bij een eerste reservatie zit de sleutel-service inbegrepen vermits we nog bijkomende informatie nodig hebben en we nadien graag feedback ontvangen over hoe u en uw kat(ten) de periode hebben ervaren om onze werkwijze eventueel bij een volgende reservatie te kunnen bijsturen. Bij volgende reservaties dient er geen intake meer te gebeuren en heeft u de keuze om uw sleutel zelf te brengen en terug op te halen, of om Paws in Touch uw sleutel te laten ophalen en terugbrengen.

Maak een afspraak

Optimalisatiepakketten

Optimalisatie van de omgeving naar de behoeften van uw kat terwijl u op vakantie bent

U profiteert van onze expertise terwijl u op vakantie bent!

We analyseren uw kat en haar gedrag in de vertrouwde omgeving en brengen zo het territorium van uw kat in kaart. Dan gaan we aan de slag door de omgeving te optimaliseren naargelang het territorium en de behoeften van uw kat. Het is perfect mogelijk dat indien u 2 katten heeft, ze elk een ander territorium hebben binnen dezelfde omgeving en dus op verschillende plaatsen verschillende behoeften hebben.

Deze diensten zijn ideaal voor katteneigenaren die

 • hun kat gelukkiger willen maken
 • in de behoeften van hun kat willen voorzien
 • een beter beeld willen krijgen van het territorium van uw kat
 • de beste speeltjes, mandjes, krabmeubels kopen voor hun kat, maar de kat gebruikt ze niet of amper
 • met een gerust gemoed op vakantie willen vertrekken
 • hun kat de beste zorgen willen geven, ook als ze niet thuis zijn
 • eventuele gedragsproblemen willen voorkomen door de kat te geven wat ze nodig heeft
 • hun kat willen voorbereiden op hun afwezigheid zodat de kat hier minder stress van ondervindt
 • een kattenoppas aan huis zoeken met kennis van kattengedrag

Katten zijn complexe individuen met eigen voorkeuren maar vaak speelt territorium een cruciale rol in wat ze waar gebruiken of nodig hebben.

Opgelet: bij probleemgedrag is een gedragsconsult, al dan niet met trainingssessies, aangewezen.

Overzicht

Diensten Kattenoppas aan huis Verzorgingssessie Comfort optimalisatie Luxe optimalisatie
Dagelijke verzorging X X X
Eten en drinken verversen X X X
Kattenbak schoonmaken X X X
Persoonlijke aandacht X X X
Gebruik stressreductie X X X
Valeriaan ter beschikking X X X
Kattenkruid ter beschikking X X X
Gespecialiseerd speelgoed X X X
Gebruik activity board X X X
Gebruik voerpuzzels X X X
Algemene verrijking X X X
Uitleg en advies over kattengedrag X X
Advies over omgeving X X
Suggesties ter optimalisatie X X
Territorium van jouw kat in kaart brengen X
Tips ter voorbereiding van jouw afwezigheid X
“Light” optimalisatie met voorwerpen die voorhanden zijn X
Cadeautje voor de kat: Purrs hengel X
Cadeautje voor de kat: Purrs valeriaanspeeltje X
Cadeautje voor de kat: krabplankje of mandje X
Inclusief Analyse vragenlijst (30 min) + intake (30 min) Analyse vragenlijst (30 min) + intake (30 min) + adviesgesprek (1u) Analyse vragenlijst (30 min) + intake (30 min) + adviesconsult (1u) + verslag (30 min)
Intake inclusief kilometervergoeding (straal van 10km) 35 € 95 € 120 €
Verzorgingssessie aan huis inclusief kilometervergoeding (straal van 10km) 25 € 25 € 45 €

Maak een prijssimulatie

Voorwaarden

Voorwaarden kattenoppas aan huis:

 • Indien de kat(ten) medicatie dienen te krijgen en deze zijn heel moeilijk toe te dienen zijn bvb omdat de kat zich steeds verstopt of omdat er twee personen nodig zijn, dan raden we aan de kat(ten) op te vangen in een hotel zodat ze zeker de juiste zorgen krijgen toegediend.
 • Indien de katten zich totaal niet laten zien aan de oppassers, kan u ook een hotelverbijf overwegen om de nodige dagelijkse check-ups te laten doen.
 • Indien uw kat buiten mag tijdens uw afwezigheid (al dan niet met luikje) dient u hiervoor specifiek toestemming te geven en blijft u verantwoordelijk.
 • De vaccinaties en parasietenbestrijding dienen in orde te zijn op moment van de oppasperiode.
 • We aanvaarden geen oppasopdrachten die op dezelfde dagen gecombineerd worden met externe oppassers die niet samenwerken met Paws in Touch.
 • Het intake-gesprek dient slechts 1x plaats te vinden m.a.w. voor volgende oppasperiodes kan u direct uw oppasperiode aanvragen.
 • Bij een comfortformule komt de intake op 95 € (1,5 uur huisbezoek) incl. kilometervergoeding en bij de luxeformule komt de intake op 120 € (1,5 uur huisbezoek + verslag achteraf inclusief basis krabplankje, hengelspeeltje én valeriaanspeeltje van Purrs)
 • Een verzorgingssessie aan huis komt op 25 € incl. kilometervergoeding. Bij een luxepakket komt een verzorgingssessie aan huis op 45 € incl. Kilometervergoeding vermits de optimalisatie van de omgeving en observatie om het territorium in kaart te brengen meer tijd vereisen.
 • Verlenging van een bezoek is mogelijk op aanvraag of naargelang de benodigde tijd om de opdracht uit te voeren. Per verlenging van een half uur komt er 15 € bij.
 • Het tarief wordt in de offerte vastgelegd. De prijs die op de offerte is aangegeven is de uiteindelijke prijs.
 • De teruggave van de sleutel kan bij u thuis of bij Paws in Touch gebeuren. In geval van een afspraak bij u thuis komt dit op 5€ per afspraak.
 • Kilometervergoeding buiten de straal van 10km: 0,50 €/km