Basic Programma

Basic Programma

Je ziet je hond heel graag maar er zijn gedragsproblemen ingeslopen en je begint je te schamen voor het gedrag van je hond. Je merkt dat de frustratie stilaan oploopt. Je voelt je misschien zelfs schuldig…

Loop je met je hond tegen problemen aan?

Heb je het gevoel dat het gedrag erger wordt? Begin je te twijfelen aan jezelf of word je onzeker over de manier waarmee je met het gedragsprobleem aan de slag bent? En voel je je niet goed bij een harde aanpak en fysieke correcties? Wil je het gedrag ombuigen en op een liefdevolle en moderne manier met je hond omgaan? Wil je weten wat je kan doen om te voorkomen dat het gedrag erger wordt? Word je ook helemaal gek van de duizenden verschillende adviezen die je krijgt van de mensen in je omgeving en op internet over wat je nu zou moeten doen aan het probleem?

Laat mij jou en je hond helpen

Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je hond om te gaan én het gedragsprobleem aan te pakken. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het gedrag, ik leg je uit wat je kan doen om met de gedragsproblemen aan de slag te gaan en waarom we dat op deze manier gaan doen. Maar vooral, je krijgt een concreet en persoonlijk trainingsplan op maat. Zo hoef je je niet meer onzeker te voelen en weet je perfect wat je aan het doen bent.

Jij gaat de expert worden over je eigen hond.

Reviews van mijn klanten

“Wij houden van de no nonsens-aanpak van Daniëlla. Geen ellenlang leerparcours, maar gerichte info waar je meteen mee aan de slag kan en die ook echt resultaat oplevert. Daniëlla is duidelijk en direct in haar communicatie, zodat je als eigenaar weet wat je te doen staat. Zo gaf zij ons de nodige inzichten om onze angstige rescuehond zo stressvrij mogelijk op te voeden en haar adviezen werken wel degelijk.”

Mari met Cookie

“Fijne en goed opgeleide collega naar wie ik met een gerust hart kan doorverwijzen vanuit Nederland. Daniella is één van de weinige hondenprofessionals in België die op een wetenschappelijke, welzijnsgerichte en beloningsgerichte manier werkt en niet volgens het achterhaalde en verouderde dominantie of “de hond moet zijn plek kennen” manier. Een pareltje in België. Ik hoop dat veel leergierige hondenbaasjes bij haar terecht gaan komen zodat er veel meer gelukkige en ontspannen honden gaan komen. Keep up the good work Daniella!”

Hondengedragscoach Nina van Tilbeurgh

“Eerst en vooral hebben we al een persoonlijk gesprek gehad met Daniella over Mila.
In dat eerste gesprek heeft ze ons alvast kunnen geruststellen dat er geen “groot probleem” was met Mila, dat we hieraan kunnen werken! En dat doen we, iedere dag gaan we aan de slag met de tips die we meekregen van Daniella, en stap voor stap zullen we er geraken!”

Cindy met Mila

Wie kan er bij me terecht?

 • Ben jij de hondeneigenaar die bereid is om tijd en energie in de training te steken?
 • Begrijp jij dat het tijd kost om naar blijvende verbetering toe te werken?
 • Voel jij je niet goed bij correcties of straffen en ben je op zoek naar een andere, respectvolle en liefdevolle manier om met het probleem aan de slag te gaan?
 • Ben jij bereid om oude gewoontes los te laten en te leren hoe je op een veel fijnere en meer ontspannen manier met je hond om kan gaan? (Remember: Do as you always did and you will get what you always got… 😉)
 • Ben jij het beu om helemaal onzeker en overspoeld te worden door verschillende meningen of ongevraagde adviezen en wil je zelf de expert worden van jouw eigen hond?
 • Heb jij behoefte aan een concreet trainingsplan op maat dat helemaal op jullie afgestemd is?
 • Heb je genoeg van het zelf te moeten uitzoeken en wil je het niet langer alleen doen?
 • Ben jij leergierig en bereid om zelf veel kennis op te doen over jouw hond en zijn gedrag?

Voor iemand die verwacht dat gedragsproblemen in 1 sessie opgelost zijn, die wil gaan voor snelle oplossingen, die zelf geen kennis wil verkrijgen of die niets in de omgang met de hond wil aanpassen ben ik niet de geschikte persoon. Ik werk op een moderne en wetenschappelijk onderbouwde manier en niet volgens de roedelleider- of dominantiemodellen. 

Wat zijn de resultaten van gedragsbegeleiding?

Zoals je weet is je hond een levend wezen, net zoals jij en ik. Het zijn nu eenmaal geen machines die je helemaal naar jouw eisen en wensen kan instellen. (Denk koffiezet: stekker erin, knopje duwen en klaar… Dat dus niet 😉 )
Jij loopt tegen gedragsproblemen aan, je wil dit veranderen en je hebt hier een bepaald doel voor ogen. Soms is jouw doel effectief ook realistisch maar soms zal je je verwachtingen bij moeten stellen. Dat is belangrijk om je te realiseren.
In alle gevallen is er sowieso sprake van verbetering en soms zelfs van een complete gedragsverandering. Het best haalbare eindresultaat is afhankelijk van vele factoren waaronder hoelang het gedrag al bestaat, de aard van het gedragsprobleem, jouw inzet en uiteraard ook van jouw hond.

Werkwijze

Je wil het beste voor je hond, daarom is het belangrijk dat je over zo veel mogelijk informatie beschikt om tot een juiste keuze te komen over een mogelijke samenwerking. Op deze manier vermijd je dat je van de ene naar de andere coach moet switchen of tegenstrijdige adviezen te horen krijgt.

Indien je graag meer informatie wil of eerst graag wil kennismaken om te zien of er een klik is, kan je geheel vrijblijvend een afspraak van 15 minuten maken. Je kan dit gesprek via de online agenda boeken of je stuurt me een mailtje.

Je vult voor de afspraak de verkorte vragenlijst in zodat ik al een idee heb van wat de situatie is en welk gedragsprobleem er speelt. Daarna gaan we bellen/videobellen. Tijdens het gesprek maken we kennis, bespreken we kort even wat het probleem en de situatie is en kijken we of de match er is. Je kan dan je vragen stellen, kort de situatie schetsen en je leert mijn werkwijze en visie kennen.

Deze telefonische of online kennismaking is gratis en vrijblijvend.

KLIK HIER voor je gratis kennismakingsgesprek

Indien we besluiten om samen aan de slag te gaan mag jij onmiddellijk starten met de voorbereiding en de oriëntatiesessie.

Je maakt beeldmateriaal en bezorgt me bijkomende informatie over jouw situatie.
Je krijgt een vragenlijst om in te vullen die je me ten laatste 1 week voor de startsessie terug bezorgt zodat ik die grondig kan voorbereiden. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden.

We starten met een online on-demand oriëntatiesessie. Tijdens deze online crashcourse krijg je waardevolle informatie waarmee we tijdens het programma praktisch aan de slag gaan.

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in het gedrag van je hond zodat je hem kan begrijpen. Daarom overlopen we niet alleen de praktische stappen, maar ook waarom je dit gedrag te zien krijgt. 

De oriëntatiesessie duurt ongeveer 4 -5 uur. Dit is opgedeeld in kleine video’s en opdrachten.

Daarna volgt de startsessie van 45 minuten tot maximaal 1 uur.

We starten deze sessie bij jou thuis, online of op een afgesproken locatie. Tijdens deze sessie gaan we samen op zoek naar waarom je hond doet wat hij doet en passen we de informatie van de oriëntatiesessie praktisch toe.

Tijdens deze startsessie

 • Observatie of bespreking ingestuurd beeldmateriaal;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek en de observatie.
 • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
  • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
  • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;
 • Verlagen van het stressniveau door:
  • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
  • Aanleren van noodzakelijke oefeningen voor thuis;
  • Aanleren van lichaamstaal van de hond.

Een startsessie duurt 45 minuten tot maximaal 1 uur.

Tijdens dit programma heb je na de startsessie nog 1 opvolgsessie waarin we nog een stapje verder gaan.

Tijdens de opvolging wordt de nieuwe situatie bekeken en wordt de vooruitgang besproken. De verdere stappen in de behandeling of training worden gezet en je krijgt verder advies en tips over hoe je deze situatie nog kan optimaliseren en het gedrag kan bijsturen. 

Een opvolgingssessie duurt telkens 45 minuten tot maximaal 1 uur en kan ook bijgeboekt worden indien daar nood aan is.
(Dit kan ook online doorgaan om de kilometervergoeding te vermijden of als je te ver weg woont.)

Bij een programma is opvolging tussen de sessies door via mail ook inbegrepen. Indien je tussen onze sessies door vragen, twijfels of moeilijkheden ervaart, dan ben ik voor jou bereikbaar via e-mail. Op deze manier heb je gedurende het hele programma ook begeleiding en sta je er niet alleen voor.

Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat je hond meer tijd nodig heeft of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan een programma altijd verlengd worden met extra sessies.

Een Basic Programma bevat

 • 2 individuele sessies
 • Gedragsanalyse
 • on-demand oriënatiesessie – De online crash course waarbij je de basis van moderne hondenopvoeding en belangrijke oefeningen leert
 • persoonlijk plan van aanpak
 • opvolging en 30 minuten tussen elke sessie (in totaal 1 uur) ondersteuning tussendoor via onze gezamelijke online ruimte.

Je investering voor dit programma is 350 €, excl. kilometervergoeding.

Kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) wordt je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien. Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.
Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

Bij dit traject is opvolging en ondersteuning (in totaal 1 uur) tussen de sessies door ook inbegrepen via je persoonlijke ruimte.

De programma’s worden vooraf afgerekend. Het is ook mogelijk om een programma in meerdere keren te betalen.

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag. Ervaring leert me dat wanneer je als eigenaar begrijpt waarom je hond zich op een bepaalde manier gedraagt, dit zorgt voor meer geduld en verdraagzaamheid gedurende het traject. Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

Tijdens dit programma zetten we vooral in op ofwel het verbeteren van “kleinere” gedragsproblemen of het verlichten van de grootste druk en zetten we de eerste stappen richting gedragsverandering om je hond te helpen.

Allereerst achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag kunnen liggen. We zetten in op rust, herstel en stressreductie door aanpassingen te doen in de leefomgeving, de activiteiten en je omgang met je hond. Hier leer je ook veel bij over waar je hond het juist moeilijk mee heeft, hoe je dit kan herkennen en hoe je je hond hiermee kan helpen. We zorgen dat je hond zich goed in zijn vel voelt zonder moeilijke situaties.

Je leert specifieke oefeningen die je in staat stellen om je hond te helpen in een mogelijk moeilijke noodsituatie terwijl je nog steeds inzet op management. Je krijgt de nodige tools en skills aangeleerd waarmee je aan de slag kan gaan om een goede fundering te leggen.

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag. Ervaring leert me dat wanneer je als eigenaar begrijpt waarom je hond zich op een bepaalde manier gedraagt, dit zorgt voor meer geduld en verdraagzaamheid gedurende het traject. Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

Praktische informatie

 • Het programma loopt over ongeveer 1,5 maand
 • Je hebt recht op in totaal 1 uur opvolging en begeleiding tussen de sessies. Zo heb je begeleiding gedurende 1,5 maand en hoef je het niet alleen te doen.
 • De investering is 350 € excl. kilometervergoeding.
 • Om de kilometervergoeding te vermijden kan dit programma eventueel ook (deels of volledig) online doorgaan.
 • Verlenging van een programma is mogelijk op aanvraag.

Volg me op @pawsintouch