Digitaal Spreekuur

Digitaal spreek(half)uur

20200125-A192FA6B-EF10-4307-9A49-E99E8C1C94A0

Is voor jou de drempel nog te hoog om echt een hele gedragsanalyse te vragen en/of een traject in te stappen? Zit je met kleinere dingetjes die niet helemaal goed lopen maar wil je wel professioneel advies? 

Dan is het digitaal spreekuur perfect voor jou!

Voor wie?

 • Je hebt twijfels of vragen of het gedrag van je kat maar een gedragsanalyse is te bombastisch. 
 • Je hebt kleinere dingetjes die niet helemaal goed lopen of zit met mildere vragen. 
 • Je wil weten hoe je kan reageren in bepaalde situaties en/of je hebt twijfels over de manier waarop je nu reageert. 
 •  Je wil niet zomaar eender wat van adviezen opvolgen maar wil professioneel advies over jullie situatie of probleem. 
 • Je kat krabt aan de zetel en je wil weten wat te doen.
 • Je kat is schrikachtig en je wil weten wat je al kan doen zonder hele trainingsplannen.
 • Je wil weten hoe je training bij de dierenarts, de auto, de transportmand of andere “kleine” dingen kan aanpakken.

Klinkt dit bekend?

 • Mijn hond is heel braaf maar hij is erg bang voor de dierenarts. Doe ik er goed aan om dit te negeren? 
 • Mag ik mijn hond optillen? Of zal dit het probleem erger maken?
 • Hoe zit het met…?
 • Ik lees op internet dat ik … moet doen om mijn kat zindelijk te maken. Klopt dit? 
 • Ik heb gehoord dat als mijn kat op het aanrecht kruipt, blaast,…, ik dan de plantenspuit moet gebruiken of … moet doen. Klopt dit? Is dat een goed idee?
 • Wat kan ik doen als mijn kat…?
 •  Ik zou graag … ondernemen met mijn kat (bv. de kat meenemen op reis). Is dat een goed idee? Hoe doe ik dat? 
 • Ik wil een kat adopteren. Waar moet ik op letten? 
 • Ik heb al veel geprobeerd maar mijn kat blijft het doen. Wat doe ik verkeerd of wat kan ik doen?

Voordelen

Bij katten zijn veel problemen relatief snel en makkelijk op te lossen. Het gaat vaak om bronnen die niet, te weinig of op een manier worden aangeboden die niet overeenkomt met het natuurlijke gedrag en de behoeften van de kat. 

Door kattenbakken, hoogtes, schuilplaatsen, krabgelegenheden, slaapplekken enz. op de juiste plaats (volgens het territorium van de kat) aan te bieden én op de juiste manier (bv. eten en drinken van elkaar scheiden, drinken vooral op doorgangen enz.) kunnen al heel veel problemen worden opgelost! 

Ongewenst krabben, onzindelijkheid, miauwen en ander ongewenst gedrag zijn vaak snel op te lossen door de omgeving optimaal in te richten en door een begrip van hoe een kat de wereld ziet en wat ze nodig heeft. 

Voor dit soort “problemen” en ongewenst gedrag is dit spreekuur ideaal! 

Voor wie niet?

Er zijn echter ook kattengedragsproblemen die wel een volledige analyse vragen en die niet altijd zo makkelijk op te lossen zijn. Hier is ook sowieso een optimalisatie van de omgeving cruciaal maar zullen vaak bijkomende stappen ook nodig zijn.

Denk hierbij aan stressgerelateerde issues zoals bange katten, sproeien, agressie tussen katten onderling, agressie naar de eigenaar enz. 

Voor dit soort problematiek is de omgeving en het aanbieden van wat de kat nodig heeft cruciaal om het stresslevel van de kat naar beneden te halen (hiervoor kan je wel gebruik maken van het spreekuur) maar zal er ook moeten gezocht worden naar de oorzaak van het gedrag. 

Voorbeeld: Sproeien is vaak stressgerelateerd en kan bv. worden getriggerd door vreemde buurtkatten die binnenkijken of spanning tussen katten onderling of de hond van de buren enz. De oorzaak bepalen is essentieel om het probleem écht te kunnen aanpakken en de kat te helpen. 

Voor dit soort problematiek kan je HIER meer info vinden over de startsessie. 

Wat?

Tijdens deze afspraak van 30 minuten ben ik all yours. 

Je kan al je vragen stellen en krijgt advies over jullie situatie. 
Je krijgt concrete tips waarmee je direct aan de slag kan gaan. 

De afspraak kan via videobellen doorgaan via Zoom, Messenger, Whatsapp, Skype,… 
OF telefonisch waarbij ik je opbel en je advies en antwoorden krijgt op al de vragen die je hebt. 

Het is ook perfect mogelijk om 2 of meerdere afspraken te boeken en zo een “light” training te verkrijgen voor een “light” probleem. Denk hierbij aan de training voor de trimmer of dierenarts of andere kleinere issues.

Je investering hiervoor is 29 € en je schaft je afspraak aan via de webshop. Daarna ontvang je via mail een kalender waar je makkelijk zelf je afspraak kan inplannen. Vind je geen geschikt plekje of wil je eerst checken of je “probleem” hiervoor in aanmerking komt? 
Stuur me dan een mailtje op info@pawsintouch.be en we bekijken samen wat mogelijk is. 

Ben je niet zeker of dit iets voor jou is? 

Stuur me een mail op info@pawsintouch.be en we bekijken samen wat je beste optie is. 

Tot snel!