Gedragsbegeleiding kat

20200125-A192FA6B-EF10-4307-9A49-E99E8C1C94A0

Algemeen (gedrags)advies

Advies en tips voor mensen die algemene vragen hebben, of bij speciale gebeurtenissen.

De inhoud van het advies wordt volledig op jouw vraag afgestemd. De nadruk ligt hier vooral op preventie van gedragsproblemen. Het kan zijn dat je wordt doorverwezen naar training of zelfs gedragstherapie. 

Opvoeding & Training

Tijdens de startsessie kan je inzicht krijgen in hoe katten leren en hoe je dit in de praktijk kan toepassen bij jouw kat. 

Er wordt geluisterd naar wat je juist wenst en we stellen een soort trainingsschema op.

Om gewenst gedrag te motiveren zullen er beloningen gebruikt worden. Er kan met verschillende trainingstechnieken gewerkt worden, afhankelijk van uw voorkeur, zoals Shaping, luring enz. Training staat bij ons altijd in dienst van welzijn, dit zowel door het bieden van fysieke en mentale stimulatie, voorspelbaarheid, routine enz. Trainingen zullen steeds gebaseerd zijn op belonen, zonder intimidatie of dwang.

20200125-210DAC38-9601-4666-8F36-C2F480232D31
20200125-8BB5B083-BC31-40CA-832C-80A2D3F03C12

Gedragstherapie

Bij ongewenst of probleemgedrag is een meer diepgaande aanpak nodig. Het achterhalen van de onderliggende oorzaak of invloeden van het gedrag is de sleutel tot een succesvolle behandeling. 

Daarna is het belangrijk om de trainingen of aanpassing stap voor stap goed af te werken om optimale resultaten te kunnen behalen. 
Afhankelijk van de vraag of het gedrag kan het nodig zijn om met meerdere sessies te werken. 

Werkwijze

Om een goede inschatting te kunnen maken van het gedrag, advies en begeleiding op maat te kunnen geven, wordt er het liefst met minimum 2 afspraken gewerkt. Er komt vrij veel informatie op je af en ervaring leert me dat er minimaal 2 afspraken nodig zijn om alle informatie correct over te brengen en een succesvolle gedragsverandering te bekomen. Na de startsessie krijg je een voorstel van een programma op maat.
Wil je dat niet, dan kan je wel een sessie apart of zelfs per uur boeken. 

Je wil het beste voor je kat, daarom is het belangrijk dat je over zo veel mogelijk informatie beschikt om tot een juiste keuze te komen over een mogelijke samenwerking. Op deze manier vermijd je dat je van de ene naar de andere coach moet switchen en tegenstrijdige adviezen te horen krijgt.

Indien je dus graag meer informatie wil of eerst graag wil kennismaken om te zien of er een klik is, mag je steeds geheel vrijblijvend een afspraak maken. 

Deze telefonische kennismaking is gratis en vrijblijvend. Dan kan je je vragen stellen, kort de situatie schetsen en leer je de werkwijze en visie kennen. 

Indien je reeds overtuigd bent van de werkwijze, kan je natuurlijk ook onmiddellijk een startsessie boeken.

Klik hier voor een eerste kennismaking of

Klik hier om meteen een startsessie in te boeken.

We starten met een eerste sessie bij jou thuis. In deze sessie gaan we dieper in op jouw vraag of probleem, deel ik waardevolle informatie met je zodat je gaat begrijpen waarom je kat doet wat hij doet en gaan we een stukje in de praktijk aan de slag. Het geeft mij de mogelijkheid om de kat in zijn vertrouwde omgeving te observeren en jullie interactie te zien.

Je komt te weten wat je het beste kunt doen en ook waarom dat zo is. Het is belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in het gedrag van je kat en hem gaat begrijpen. 

Je ontvangt daarom een uitgebreide vragenlijst welke voor de afspraak grondig wordt geanalyseerd. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden.
Nadien volgt het huisbezoek. Op basis van deze informatie wordt een analyse gemaakt met de vermoedelijke oorzaken en invloeden van het gedrag.

Tijdens dit huisbezoek

 • Observatie;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek en de observatie.
 • Verlagen van het stressniveau door:
  • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
  • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
 • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;
 • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
 • Aanleren van lichaamstaal van de kat

Overzicht van de besproken punten via mail. 

Nadien wordt er een programma op maat samengesteld. Dit programma wordt individueel opgesteld waarbij er wordt gekeken naar jullie specifieke behoeften en wat er voor jou mogelijk is. 

Een startsessie komt op 135 €, excl. kilometervergoeding.
Om de kilometervergoeding te vermijden kan dit eventueel ook online doorgaan. 

Tijdens de opvolgingsbezoeken wordt de nieuwe situatie bekeken en wordt de vooruitgang besproken. De verdere stappen in de behandeling of training worden gezet en je krijgt verder advies en tips over hoe je deze situatie nog kan optimaliseren en het gedrag kan bijsturen. Het is ook mogelijk dat hier theoretische sessies worden gegeven om je bepaalde inzichten of technieken te leren die je nadien in de praktijk zal nodig hebben. 

Deze sessies worden in jullie programma opgenomen zodat je op voorhand weet waaraan je je kan verwachten. 

Loop jij tussendoor tegen problemen aan of heb je vragen? Ik ben tussen de sessies door onbeperkt bereikbaar voor je per e-mail. Je hebt dus een traject lang een all-in begeleiding en je staat er niet alleen voor. Tussendoor worden ook opvolgingsgesprekken ingepland zodat je via video-call of per telefoon de nodige hulp, advies en begeleiding krijgt.

Het kan zijn dat een traject niet genoeg is. Er kunnen meer vragen bij je opkomen of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan een traject altijd verlengd worden met extra sessies.

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag. Ervaring leert me dat wanneer je als eigenaar begrijpt waarom je hond zich op een bepaalde manier gedraagt, dit zorgt voor meer geduld en verdraagzaamheid gedurende het traject. Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

De programma’s worden vooraf of tijdens het eerste opvolgingsbezoek afgerekend, gelieve daarom steeds gepast te voorzien.
Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.

Kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) word je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien.

Consultaties/sessies na 18u of in het weekend: Supplement van 25 €.

!!! Regio Brussel: 

 • Verplaatsing wordt aangerekend aan 1 € per minuut rijtijd, berekend op basis van de snelste weg (Google maps of Waze).
 • Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

Weet je niet goed of ik iets voor je kan doen?

Plan je gratis gesprek en we overlopen even wat voor jou het meest geschikt zou zijn.