Gedragsbegeleiding

GEDRAGSBEGELEIDING

20200125-IMG_9634

Herken jij je hierin?

Je ziet je hond heel graag maar er zijn gedragsproblemen ingeslopen en je begint je te schamen voor het gedrag van je hond. Je merkt dat de frustratie stilaan oploopt. Je voelt je misschien zelfs schuldig…

Heb je het gevoel dat het gedrag erger wordt? Begin je te twijfelen aan jezelf of word je onzeker over de manier waarmee je met het gedragsprobleem aan de slag bent? En voel je je niet goed bij een harde aanpak en fysieke correcties? Wil je het gedrag ombuigen en op een liefdevolle en moderne manier met je hond omgaan? Wil jij er alles aan doen om een herplaatsing te voorkomen? Word je ook helemaal gek van de duizenden verschillende adviezen die je krijgt van de mensen in je omgeving en op internet over wat je nu zou moeten doen aan het probleem?

Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je hond om te gaan én het gedragsprobleem aan te pakken. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het gedrag, ik leg je uit wat je kan doen om met de gedragsproblemen aan de slag te gaan en waarom we het op deze manier gaan doen. Maar vooral, je krijgt een concreet en persoonlijk trainingsplan op maat. Zo hoef je je niet meer onzeker te voelen en weet je perfect wat je aan het doen bent.

Jij gaat de expert worden over je eigen hond. 

Wie kan er bij me terecht?

 • Ben jij de hondeneigenaar die bereid is om tijd en energie in de training te steken? 
 • Begrijp jij dat het tijd kost om naar blijvende verbetering toe te werken? 
 • Ben jij bereid om oude gewoontes los te laten en te leren hoe je op een veel fijnere en meer ontspannen manier met je hond om kan gaan? (Remember: Do as you always did and you will get what you always got. 😉 )
 • Ben jij het beu om helemaal onzeker en overspoeld te worden door verschillende meningen of ongevraagde adviezen en wil je zelf de expert worden van jouw eigen hond?
 • Heb jij behoefte aan een concreet trainingsplan op maat dat helemaal op jullie afgestemd is?
 • Heb je genoeg van het zelf te moeten uitzoeken en wil je het niet langer alleen doen?
 • Ben jij leergierig en bereid om zelf veel kennis op te doen over jouw hond en zijn gedrag?

Iemand die verwacht dat gedragsproblemen in 1 sessie opgelost zijn, die wil gaan voor snelle oplossingen, die zelf geen kennis wil verkrijgen of die niets in de omgang met de hond wil aanpassen ben ik niet de geschikte persoon.

20200125-IMG_9623
20200125-IMG_9863-2

Wat zijn de resultaten van gedragsbegeleiding?

Zoals je weet is je hond een levend wezen, net zoals jij en ik. Het zijn nu eenmaal geen machines die je helemaal naar jouw eisen en wensen kan instellen. (Denk koffiezet: stekker erin, knopje duwen en klaar… Dat dus niet 😉 )

Jij loopt tegen gedragsproblemen aan, je wil dit veranderen en je hebt hier een bepaald doel voor ogen. Soms is jouw doel effectief ook realistisch maar soms zal je je verwachtingen bij moeten stellen. Dat is belangrijk om je te realiseren.

In alle gevallen is er sowieso sprake van verbetering en soms zelfs van een complete gedragsverandering.
Het best haalbare eindresultaat is afhankelijk van vele factoren waaronder hoelang het gedrag al bestaat, de aard van het gedragsprobleem, jouw inzet en uiteraard ook van jouw hond.

Werkwijze

Om een goede inschatting te kunnen maken van het gedrag, advies en begeleiding op maat te kunnen geven, wordt er het liefst met minimum 2 afspraken gewerkt. Er komt vrij veel informatie op je af en ervaring leert me dat er minimaal 2 afspraken nodig zijn om alle informatie correct over te brengen en een succesvolle gedragsverandering te bekomen. Na de startsessie krijg je een voorstel van een programma op maat.
Wil je dat niet, dan kan je wel een sessie apart of zelfs per uur boeken. 

 

Klik op de onderdelen hieronder om meer uitleg over de verschillende stapjes te lezen. 

Je wil het beste voor je hond, daarom is het belangrijk dat je over zo veel mogelijk informatie beschikt om tot een juiste keuze te komen over een mogelijke samenwerking. Op deze manier vermijd je dat je van de ene naar de andere coach moet switchen of tegenstrijdige adviezen te horen krijgt.

Indien je graag meer informatie wil of eerst graag wil kennismaken om te zien of er een klik is, kan je geheel vrijblijvend een afspraak van 30 minuten maken. Je kan dit gesprek via de online agenda boeken of je stuurt me een mailtje.

Je vult voor de afspraak de verkorte vragenlijst in zodat ik al een idee heb van wat de situatie is en welk gedragsprobleem er speelt. Daarna gaan we maximaal een half uurtje bellen/videobellen. Tijdens het gesprek maken we kennis, bespreken we kort even wat het probleem en de situatie is en kijken we of de match er is. Je kan dan je vragen stellen, kort de situatie schetsen en je leert mijn werkwijze en visie kennen. 

Deze telefonische of online kennismaking is gratis en vrijblijvend

Klik hier voor een eerste kennismaking

Indien we besluiten om samen aan de slag te gaan plannen we een afspraak in voor een startsessie van 1,5 uur.

Je krijgt opnieuw een vragenlijst om in te vullen voor onze afspraak zodat ik die grondig kan voorbereiden. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden.

We starten met een eerste sessie bij jou thuis. In deze sessie gaan we dieper in op jouw vraag of probleem, deel ik waardevolle informatie met je zodat je gaat begrijpen waarom jouw hond doet wat hij doet en gaan we een stukje in de praktijk aan de slag. Het geeft mij de mogelijkheid om de hond in zijn vertrouwde omgeving te observeren en jullie interactie te zien.

Je komt te weten wat je het beste kunt doen en ook waarom dat zo is. Het is belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in het gedrag van je hond en hem gaat begrijpen.

Tijdens deze startsessie

 • Observatie;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek en de observatie.
   • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
   • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
   • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;Verlagen van het stressniveau door:
 • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
 • Aanleren van noodzakelijke oefeningen voor thuis;
 • Aanleren van lichaamstaal van de hond.

Je ontvangt nadien een overzicht van de besproken punten via mail.

Er wordt ook een voorstel voor een programma op maat samengesteld. Dit voorstel wordt individueel opgesteld waarbij er wordt gekeken naar jullie specifieke behoeften en wat er voor jou mogelijk is.
Je ontvangt dit in een aparte mail.

Pas daarna bepaal je of je in het voorgestelde programma op maat stapt.

Een startsessie duurt 1,5 uur en komt op 135 €, excl. kilometervergoeding.
Om de kilometervergoeding te vermijden kan dit programma eventueel ook online doorgaan.

Tijdens de opvolgingsbezoeken wordt de nieuwe situatie bekeken en wordt de vooruitgang besproken. De verdere stappen in de behandeling of training worden gezet en je krijgt verder advies en tips over hoe je deze situatie nog kan optimaliseren en het gedrag kan bijsturen. Het is ook mogelijk dat hier theoretische sessies worden gegeven om je bepaalde inzichten of technieken te leren die je nadien in de praktijk zal nodig hebben. 

Deze sessies worden in jullie programma opgenomen zodat je op voorhand weet waaraan je je kan verwachten. Een opvolgingssessie duurt telkens 1 uur.
(Dit kan ook online doorgaan door de huidige omstandigheden.)

Bij een eenmalige startsessie is er geen opvolging inbegrepen. Je gaat dan alleen aan de slag met de punten die we besproken hebben.

Bij een programma op maat kan je gebruik maken van opvolging tussen de sessies door. Dus loop jij tussendoor tegen problemen aan of heb je vragen? Ik ben tussen de sessies door onbeperkt bereikbaar voor je per e-mail. Je hebt dus een programma lang een all-in begeleiding en je staat er niet alleen voor. Tussendoor kunnen ook bijkomende opvolgingsgesprekken ingepland worden zodat je via video-call of per telefoon de nodige hulp, advies en begeleiding krijgt.

Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat je hond meer tijd nodig heeft of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan een programma altijd verlengd worden met extra sessies.

Sessie met gedragsanalyse: 95 € excl. kilometervergoeding
Een schriftelijk verslag van de sessie: 45 €

Light Programma:  3 sessies incl sessie met gedragsanalyse, opvolging en ondersteuning met videomateriaal komt op 295 €, excl. kilometervergoeding.

Intensive Programma: 5 sessies incl. sessie met gedragsanalyse, opvolging en ondersteuning met videomateriaal komt op 495 €.

Programma op maat: Een programma kan op maat worden gemaakt waarbij we na de analyse kijken welke punten er eventueel nodig zijn om aan te pakken. Als je dit wil kan er een offerte worden opgemaakt na de startsessie. 

Aparte sessie: 75 € / uur

Kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) wordt je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien. Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.
Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

Bij de trajecten is opvolging en ondersteuning bij inbegrepen.
Bij aparte sessies is er geen tussentijdse begeleiding of opvolging of videomateriaal inbegrepen.

De programma’s worden vooraf of tijdens het eerste opvolgingsbezoek afgerekend, gelieve daarom steeds gepast te voorzien of de app geïnstalleerd te hebben. Het is ook mogelijk om een programma in meerdere keren te betalen.

Consultaties/sessies na 18u of in het weekend: Supplement van 25 €!!!

Regio Brussel: Verplaatsing wordt aangerekend aan 1 € per minuut rijtijd, berekend op basis van de snelste weg (Google maps of Waze).

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag. Ervaring leert me dat wanneer je als eigenaar begrijpt waarom je hond zich op een bepaalde manier gedraagt, dit zorgt voor meer geduld en verdraagzaamheid gedurende het traject. Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

Is een hele gedragsanalyse te bombastisch of wil je snel wat advies?

Dan kan het digitaal spreekuur voor jou ideaal zijn! 

Een afspraak van 30 minuten waarbij je al je vragen kan stellen en je concrete tips krijgt waarmee je direct aan de slag kan. 

Wil je meteen aan de slag of wil je vrijblijvend meer informatie?

Stuur me zeker een mailtje op info@pawsintouch.be of boek je gratis gesprek.

Het gratis gesprek is 100% vrijblijvend. Klikt het niet, sluit de werkwijze niet bij je aan of what ever, even goede vrienden. 🙂 Het is belangrijk dat die klik er is en dat de werkwijze bij je aansluit om samen voor die blijvende resultaten te gaan.