Gratis kennismakingsgesprek

Vrijblijvende en gratis kennismaking

Maak hier je afspraak

In dit gratis en vrijblijvende online gesprek maken we kennis en bekijken we of wij een goede match zijn om samen te werken. Mijn werkwijze en visie moeten aansluiten bij hoe jij met je dier om wil gaan en jij moet de tijd, energie en inzet op kunnen brengen om naar verbetering toe te werken. Gedragsverandering kost tijd, zeker als het gedrag al langere tijd aanwezig is.

Opgelet: dit is een kennismaking om te bekijken of we een samenwerking opstarten en zo ja, hoe ik je het beste kan helpen. Dit is geen adviessessie of consult. Er wordt geen gratis advies gegeven.

Wat moet je weten over een eventuele samenwerking?

Mijn werkwijze

Via een gedragsanalyse ga ik samen met jou de oorzaak van het gedrag onderzoeken en bepalen. Wanneer we aan die oorzaken en de factoren die het gedrag mee bepalen gaan werken, zal het gedrag automatisch verminderen of zelfs verdwijnen. Je hond of kat doet namelijk niet voor niets wat hij doet. Hij laat gedrag zien omdat hij zich bijvoorbeeld niet goed voelt of omdat hij zich bedreigd voelt. Door aan de oorzaak te werken (en niet alleen aan het gedrag te proberen werken) ga je voor een blijvende verandering en dat is wat we willen. Er zal eerst een gedragsanalyse gebeuren aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Daarna volgt een startsessie waarbij we de verschillende factoren en oorzaken in kaart brengen en waar je al de eerste tips krijgt om de ergste druk eraf te halen voor zowel jezelf als je hond of je kat en naar verandering toe te werken. Daarna ontvang je een overzicht op mail zodat je alles nog eens rustig kan lezen. Het totale aantal sessies in je programma is afhankelijk van het programma waarin je bent gestapt. Tijdens de kennismaking zal ik je mijn inschatting geven van welke optie ik denk voor jullie het meest geschikt is. Let op: het gaat hier om een schatting. Je hond of je kat is een levend dier en het kan blijken dat er meer nodig is.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik ga naar m’n beste kunnen en expertise je zo goed mogelijk bijstaan en helpen. We kijken samen kritisch naar je doelen om te bepalen of deze realistisch zijn. Blijkt dat dit niet zo zou zijn, dan denk ik met je mee naar wat wel realistisch zou zijn om naartoe te werken en dan maken we daar jullie nieuwe doelen van.

Wat verwacht ik van jou?

Niet alleen je hond of kat, maar ook jij zal aanpassingen moeten maken. Wil je je doelen bereiken? Dan zal je je bewust moeten zijn dat er aanpassingen nodig zijn en moet je bereid zijn om die aanpassingen te doen. Je zal ervaren dat er op een hele andere manier met de hond of de kat omgegaan zal moeten worden en dat jij oude gedachtes en patronen los moet laten. Dit wordt nogal eens onderschat, mensen worden erdoor overvallen. Door je hier van tevoren bewust van te zijn, weet je dat dit aan bod gaat komen. De verantwoordelijkheid voor een programma ligt bij jou. Ik zal je bijstaan en je coachen maar uiteindelijk zal jij het werk moeten gaan doen, samen met je hond of kat. De bereidheid om hier 100% voor te gaan is nodig. Het is een proces, zowel voor je hond of kat, als voor jou en dit zal tijd vragen. Maar door stap voor stap te werken zal je blijvende resultaten kunnen bekomen en dat is een fantastisch einddoel.

Niet zeker wat voor jullie de beste optie is of vind je geen plekje? Stuur me een berichtje.

Volg me op @pawsintouch