Gedragscoaching

Gedragscoaching

Je ziet je kat heel graag maar er zijn gedragsproblemen ingeslopen en je begint je te schamen voor het gedrag van je kat. Je merkt dat de frustratie stilaan oploopt. Je voelt je misschien zelfs schuldig…

Herken jij je hierin?

Je ziet je kat heel graag maar er zijn gedragsproblemen ingeslopen en je begint je te schamen voor het gedrag van je kat. Je merkt dat de frustratie stilaan oploopt. Je voelt je misschien zelfs schuldig…

Heb je het gevoel dat het gedrag erger wordt? Begin je te twijfelen aan jezelf of word je onzeker over de manier waarmee je met het gedragsprobleem aan de slag bent? En voel je je niet goed bij een harde aanpak en fysieke correcties? Wil je het gedrag ombuigen en op een liefdevolle en moderne manier met je kat omgaan? Wil jij er alles aan doen om een herplaatsing te voorkomen? Word je ook helemaal gek van de duizenden verschillende adviezen die je krijgt van de mensen in je omgeving en op internet over wat je nu zou moeten doen aan het probleem?

Laat mij jou en je kat(ten) helpen

Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je kat om te gaan én het gedragsprobleem aan te pakken. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het gedrag, ik leg je uit wat je kan doen om met de gedragsproblemen aan de slag te gaan en waarom we het op deze manier gaan doen. Maar vooral, je krijgt een concreet en persoonlijk behandelplan op maat. Zo hoef je je niet meer onzeker te voelen en weet je perfect wat je aan het doen bent.

Jij gaat de expert worden over je eigen kat. 

Reviews van mijn klanten

“Deze zomer hebben we een kleine kitten (Inola) in huis gehaald (bij een reeds bestaande kater (Churchill) van bijna 2 jaar). Ik had het boek ‘happy cats’ reeds gelezen, maar wou toch zeker zijn dat ik alles goed deed om beide aan mekaar te introduceren. Ik wou zeker zijn dat Churchill zich goed voelde met zo een klein speels ding in huis. Daniella heeft me via een stappenplan ongelooflijk goed geholpen (intensief, ja 🙂 effectief, zeker !). Ik liet haar regelmatig filmpjes zien, waarbij Daniella echt heel duidelijk uitlegt waar je vooral op moet letten. Sindsdien zijn met twee furrbabies super schattig samen waarvoor een grote dank aan Daniella!

Sandra met Inola en Churchill

Wauw! Wat een kennis en inzicht heeft Daniëlla. Ik ben super goed geholpen met mijn katje Knoxville. Ze is een binnenpoes en ik zat met een hoop vraagtekens omtrent gedrag, voeding en verrijking. Daniëlla heeft me super makkelijk toepasbaar advies gegeven op maat voor mijn Knoxje. Binnen een paar dagen merkte ik al vooruitgang. Ik raad Daniëlla daarom ook aan bij elke kattenbegeleider. Man man, wat zijn er een hoop punten die je makkelijk mist en over het hoofd ziet. Bedankt voor je deskundige advies.

Nadieh met Knoxville

Daniëlla stuurt superleuke mails uit met concrete tips voor mijn huisdier 🙂 Heel bereikbaar, toen ik haar vroeg hoe ik het vuurwerkmoment van oud op nieuw voor Petrouche zo aangenaam mogelijk kan maken omdat ik er zelf niet kan zijn, kreeg ik meteen antwoord met heel veel nuttig advies. Dankjewel! 🐾

Lies met Petrouche

Wie kan er bij me terecht?

 • Ben jij de katteneigenaar die bereid is om tijd en energie in de aanpassingen en eventueel in de training te steken?
 • Ben jij bereid om oude gewoontes los te laten en te leren hoe je op een veel fijnere en meer ontspannen manier met je kat om kan gaan? (Remember: Do as you always did and you will get what you always got. 😉 )
 • Voel je je niet goed bij straffen of correcties en wil je op een andere, liefdevolle en respectvolle manier met het probleem aan de slag?
 • Ben jij het beu om helemaal onzeker en overspoeld te worden door verschillende meningen of ongevraagde adviezen en wil je zelf de expert worden van jouw eigen kat?
 • Heb jij behoefte aan een concreet plan op maat dat helemaal op jullie afgestemd is?
 • Heb je genoeg van het zelf te moeten uitzoeken en wil je het niet langer alleen doen?
 • Ben jij leergierig en bereid om zelf veel kennis op te doen over jouw kat en haar gedrag?
 • Ben je bereid aanpassingen te doen in de omgang met je kat en je interieur?

Voor iemand die niets in de omgang met de kat of de omgeving wil aanpassen ben ik niet de geschikte persoon.

Wat zijn de resultaten van gedragsbegeleiding?

Zoals je weet is je kat een levend wezen, net zoals jij en ik. Het zijn nu eenmaal geen machines die je helemaal naar jouw eisen en wensen kan instellen. (Denk koffiezet: stekker erin, knopje duwen en klaar… Dat dus niet 😉 )

Jij loopt tegen gedragsproblemen aan, je wil dit veranderen en je hebt hier een bepaald doel voor ogen. Soms is jouw doel effectief ook realistisch maar soms zal je je verwachtingen bij moeten stellen. Dat is belangrijk om je te realiseren.

In alle gevallen is er sowieso sprake van verbetering en soms zelfs van een complete gedragsverandering.
Het best haalbare eindresultaat is afhankelijk van vele factoren waaronder hoelang het gedrag al bestaat, de aard van het gedragsprobleem, jouw inzet en uiteraard ook van jouw kat.

Werkwijze

Je plant een afspraak in voor een sessie van 1 uur. In de mail met de afspraakbevestiging kan je de vragenlijst en voorbereidende informatie vinden.

Je maakt beeldmateriaal en bezorgt me bijkomende informatie over jouw situatie. Je kan hiervan ook een lijstje vinden in de bevestigingsmail.
Je krijgt een vragenlijst om in te vullen voor onze afspraak zodat ik die grondig kan voorbereiden. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden.

We starten met een sessie via een online 1 op 1 gesprek. 

In deze sessie gaan we dieper in op jouw vraag of probleem, deel ik waardevolle informatie met je zodat je gaat begrijpen waarom jouw kat doet wat hij doet en bespreken we wat je kan doen om je kat te helpen en het probleem aan te pakken.

Het is belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in het gedrag van je kat en haar gaat begrijpen. Daarom kom je niet alleen te weten wat je kan doen om je kat te helpen en het probleem aan te pakken, maar ook waarom.

Tijdens deze startsessie

 • Wordt het ingeleverde beeldmateriaal samen overlopen en geanalyseerd;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek en de observatie.
 • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
 • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
 • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;
 • Verlagen van het stressniveau door:
  • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
  • Aanleren van lichaamstaal van de kat.
  • Bespreken van noodzakelijke aanpassingen in de omgeving van de kat

Deze sessie duurt 1 uur.

Na de sessie ontvang je een overzicht op mail zodat je alles nadien rustig kan nalezen. Je hebt ook een opvolgingsmoment via mail over wat we besproken hebben tot 2 weken na de afspraak.

Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat het “probleem” uitgebreid blijkt te zijn, dat je kat meer tijd nodig heeft of dat je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kunnen er altijd bijkomende sessies ingepland worden als je dat zou willen. Zo beslis je zelf over het aantal sessies.

Een gedragscoaching bevat een voorbereiding waaronder de analyse van de vragenlijst en het ingeleverde beeldmateriaal, een sessie van 1 uur, een overzicht via mail en een opvolgingsmoment via mail tot 2 weken na de afspraak.

Je investering hiervoor is 197 €, excl. kilometervergoeding.

Gedragscoaching kan steeds verlengd worden aan 75 € / uur indien daar nood aan is of als je dat wil.

In sommige gevallen is een huisbezoek aangewezen. In dat geval bedraagt te kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) wordt je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien. Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.
Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

De sessie wordt vooraf afgerekend.

De unieke aanpak van Paws in Touch bestaat uit inzicht geven in het gedrag van je dier en meer begrip creëren. Daarom is het belangrijk om je als eigenaar meer inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag.  Dit zorgt dan weer voor betere en snellere resultaten. 

Praktische informatie

 • Een sessie duurt 1 uur.
 • Er is een opvolgmoment via mail tot 2 weken na de sessie inbegrepen zodat je nog je vragen kan stellen.
 • De investering is 197 € excl. kilometervergoeding.
 • De sessie gaat online door, tenzij anders afgesproken. 
 • Je kan bijkomende sessies boeken aan 75 € per uur en kan zo volledig zelf bepalen hoeveel begeleiding je wil.!

Niet zeker wat voor jullie de beste optie is of vind je geen plekje?
Stuur me een berichtje.

Volg me op @catsintouch