Kattengedragsbegeleiding

KATTENGEDRAGSBEGELEIDING

20200125-IMG_9840

Herken jij je hierin?

Je ziet je kat heel graag maar er zijn gedragsproblemen ingeslopen en je begint je te schamen voor het gedrag van je kat. Je merkt dat de frustratie stilaan oploopt. Je voelt je misschien zelfs schuldig…

Heb je het gevoel dat het gedrag erger wordt? Begin je te twijfelen aan jezelf of word je onzeker over de manier waarmee je met het gedragsprobleem aan de slag bent? En voel je je niet goed bij een harde aanpak en fysieke correcties? Wil je het gedrag ombuigen en op een liefdevolle en moderne manier met je kat omgaan? Wil jij er alles aan doen om een herplaatsing te voorkomen? Word je ook helemaal gek van de duizenden verschillende adviezen die je krijgt van de mensen in je omgeving en op internet over wat je nu zou moeten doen aan het probleem?

Ik kan je helpen om op een ontspannen manier met je kat om te gaan én het gedragsprobleem aan te pakken. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het gedrag, ik leg je uit wat je kan doen om met de gedragsproblemen aan de slag te gaan en waarom we het op deze manier gaan doen. Maar vooral, je krijgt een concreet en persoonlijk behandelplan op maat. Zo hoef je je niet meer onzeker te voelen en weet je perfect wat je aan het doen bent.

Jij gaat de expert worden over je eigen kat. 

Wie kan er bij me terecht?

 • Ben jij de katteneigenaar die bereid is om tijd en energie in de aanpassingen en eventueel in de training te steken? 
 • Ben jij bereid om oude gewoontes los te laten en te leren hoe je op een veel fijnere en meer ontspannen manier met je kat om kan gaan? (Remember: Do as you always did and you will get what you always got. 😉 )
 • Ben jij het beu om helemaal onzeker en overspoeld te worden door verschillende meningen of ongevraagde adviezen en wil je zelf de expert worden van jouw eigen kat?
 • Heb jij behoefte aan een concreet trainingsplan op maat dat helemaal op jullie afgestemd is?
 • Heb je genoeg van het zelf te moeten uitzoeken en wil je het niet langer alleen doen?
 • Ben jij leergierig en bereid om zelf veel kennis op te doen over jouw kat en haar gedrag?

Voor iemand die niets in de omgang met de kat of de omgeving wil aanpassen ben ik niet de geschikte persoon.

20200125-FB0ACE48-7CDB-4263-A44F-A4B7BA954FA5
20200125-F132E0BE-8404-47F5-90D9-22D2BDF13BF5

Wat zijn de resultaten van gedragsbegeleiding?

Zoals je weet is je kat een levend wezen, net zoals jij en ik. Het zijn nu eenmaal geen machines die je helemaal naar jouw eisen en wensen kan instellen. (Denk koffiezet: stekker erin, knopje duwen en klaar… Dat dus niet 😉 )

Jij loopt tegen gedragsproblemen aan, je wil dit veranderen en je hebt hier een bepaald doel voor ogen. Soms is jouw doel effectief ook realistisch maar soms zal je je verwachtingen moeten bijstellen. Het is belangrijk om je dat te realiseren.

In alle gevallen is er sowieso sprake van verbetering en soms zelfs van een complete gedragsverandering. Gelukkig zijn katten flexibele dieren en kunnen er vaak met kleine aanpassingen in huis, zoals sommige dingen van plaats veranderen (denk hierbij aan kattenbakken, krabmeubels enz.) enorme gedragsverbeteringen of zelfs hele gedragsveranderingen bereikt worden.

Het best haalbare eindresultaat is afhankelijk van vele factoren waaronder hoelang het gedrag al bestaat, de aard van het gedragsprobleem, jouw inzet en uiteraard ook van jouw kat.

Werkwijze

Klik op de onderdelen hieronder om meer uitleg over de verschillende stapjes te lezen. 

Je wil het beste voor je kat, daarom is het belangrijk dat je over zo veel mogelijk informatie beschikt om tot een juiste keuze te komen over een mogelijke samenwerking. Op deze manier vermijd je dat je van de ene naar de andere coach moet switchen of tegenstrijdige adviezen te horen krijgt.

Indien je graag meer informatie wil of eerst graag wil kennismaken om te zien of er een klik is, kan je geheel vrijblijvend een afspraak van 30 minuten maken. Je kan dit gesprek via de online agenda boeken of je stuurt me een mailtje.

Je vult voor de afspraak de verkorte vragenlijst in zodat ik al een idee heb van wat de situatie is en welk gedragsprobleem er speelt. Daarna gaan we maximaal een half uurtje bellen/videobellen. Tijdens het gesprek maken we kennis, bespreken we kort even wat het probleem en de situatie is en kijken we of de match er is. Je kan dan je vragen stellen, kort de situatie schetsen en je leert mijn werkwijze en visie kennen. Tijdens deze afspraak wordt geen advies gegeven maar wordt er bekeken welke optie voor jullie de beste is en of we een samenwerking aangaan.

Deze telefonische of online kennismaking is gratis en vrijblijvend

Klik hier voor een eerste kennismaking

Indien we besluiten om samen aan de slag te gaan plannen we een afspraak in voor een startsessie van 1 uur.

Je krijgt een uitgebreide vragenlijst om in te vullen voor onze afspraak zodat ik die grondig kan voorbereiden. Eventueel worden er nog bijkomende opzoekingen gedaan om je maximaal en grondig te kunnen begeleiden.

We starten met een eerste sessie bij jou thuis of via een online 1 op 1 gesprek. In geval van een online gesprek zal je heel wat extra informatie moeten aanleveren zoals een plan van je woning en beeldmateriaal.

In deze sessie gaan we dieper in op jouw vraag of probleem, deel ik waardevolle informatie met je zodat je gaat begrijpen waarom jouw kat doet wat hij doet en bespreken we wat je kan doen om je kat te helpen en het probleem aan te pakken.

Je komt te weten wat je het beste kunt doen en ook waarom dat zo is. Het is belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in het gedrag van je kat en haar gaat begrijpen.

Tijdens deze startsessie

 • Observatie indien het gaat om een huisbezoek – bij een online sessie wordt er beeldmateriaal geanalyseerd;
 • Achterhalen we de oorzaken die aan de basis van het gedrag liggen aan de hand van een gesprek en de observatie.
 • Het wegnemen van de vastgestelde oorzaken;
 • Aanpassingen te maken in de leefomgeving.
 • Opstellen actieplan in overleg met de eigenaar;
 • Verlagen van het stressniveau door:
  • Meegeven van andere noodzakelijke informatie;
  • Aanleren van lichaamstaal van de kat.
  • Bespreken van noodzakelijke aanpassingen in de omgeving van de kat

Een startsessie duurt 1 uur en komt op 99 €, excl. kilometervergoeding.

Indien je nadien een overzicht van de besproken punten via mail wil ontvangen kan dit voor 45 €. 

Vaak is bij katten een eenmalige sessie voldoende om de nodige aanpassingen te doen en het gewenste resultaat te bekomen.

Indien de problemen complexer zijn of als je dat wenst, kan er ook een voorstel voor een programma op maat worden samengesteld. Dit voorstel wordt individueel opgesteld waarbij er wordt gekeken naar jullie specifieke behoeften en wat er voor jou mogelijk is.
Je ontvangt dit via mail.

Pas daarna bepaal je of je in het voorgestelde programma op maat stapt.

Tijdens de opvolgingsbezoeken of -gesprekken wordt de nieuwe situatie bekeken en wordt de vooruitgang besproken. De verdere stappen in de behandeling of training worden gezet en je krijgt verder advies en tips over hoe je deze situatie nog kan optimaliseren en het gedrag kan bijsturen. Het is ook mogelijk dat hier theoretische sessies worden gegeven om je bepaalde inzichten of technieken te leren die je nadien in de praktijk zal nodig hebben. 

Deze sessies worden in jullie programma opgenomen zodat je op voorhand weet waaraan je je kan verwachten. Een opvolgingssessie duurt telkens 1 uur.
(Dit kan ook online doorgaan door de huidige omstandigheden.)

Bij een eenmalige startsessie is er geen opvolging inbegrepen. Je gaat dan alleen aan de slag met de punten die we besproken hebben.

Bij een programma (op maat) kan je gebruik maken van opvolging tussen de sessies door. Dus loop jij tussendoor tegen problemen aan of heb je vragen? Ik ben tussen de sessies door onbeperkt bereikbaar voor je per e-mail. Je hebt dus een programma lang een all-in begeleiding en je staat er niet alleen voor. Tussendoor kunnen ook bijkomende opvolgingsgesprekken ingepland worden zodat je via video-call of per telefoon de nodige hulp, advies en begeleiding krijgt.

Het kan zijn dat er meer vragen bij je opkomen, dat je kat meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe situatie te wennen of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan een programma altijd verlengd worden met extra sessies.

Startsessie: 99 € excl. kilometervergoeding

Programma met 2 uur coaching en all-in begeleiding: 199 € excl. kilometervergoeding

Programma met 3 uur coaching en all-in begeleiding: 299 € excl. kilometervergoeding

Opvolging per sessie – zonder tussentijdse begeleiding: 65 € / uur

Kilometervergoeding: 0,50 €/km – Het exacte totaal (inclusief kilometervergoeding) wordt je voor de afspraak via mail bevestigd o.b.v. uw adres, zodat je eventueel gepast kan voorzien. Indien je dat wil kan je ook via de bancontact-app betalen.
Eventuele parkeerkosten worden ook doorgerekend.

De programma’s worden vooraf of tijdens het eerste opvolgingsbezoek afgerekend, gelieve daarom steeds gepast te voorzien of de app geïnstalleerd te hebben. Het is ook mogelijk om een programma in meerdere keren te betalen.

Consultaties/sessies na 18u of in het weekend: Supplement van 15 € tenzij anders overeengekomen.

Regio Brussel: Verplaatsing wordt aangerekend aan 1 € per minuut rijtijd, berekend op basis van de snelste weg (Google maps of Waze).

Wil je al even kort en algemeen advies of wil je even overleggen over kleinere vragen? 

Dan kan je hier ook een afspraak voor het digitale spreekuur boeken. 

Is een hele gedragsanalyse te bombastisch of wil je snel wat advies?

Dan kan het digitaal spreekuur voor jou ideaal zijn! 

Een afspraak van 30 minuten of 1 uur waarbij je al je vragen kan stellen en je concrete tips krijgt waarmee je direct aan de slag kan. 

Wil je meteen aan de slag of wil je vrijblijvend meer informatie?

Stuur me zeker een mailtje op info@pawsintouch.be of boek je gratis gesprek.

Het gratis gesprek is 100% vrijblijvend. Klikt het niet, sluit de werkwijze niet bij je aan of what ever, even goede vrienden. 🙂 Het is belangrijk dat die klik er is en dat de werkwijze bij je aansluit om samen voor die blijvende resultaten te gaan.