Paws in Touch Leibanden

Ontspannen met je hond wandelen én efficiënt trainen? Met de Paws in Touch leibanden is het kinderspel!


DSC_7329

Snuffelen en op een natuurlijke manier kunnen communiceren is extreem belangrijk voor onze honden én zijn essentieel voor een ontspannen wandeling. De meeste leibanden zijn te kort, niet handig, materiaal dat in je vingers snijdt en ga zo maar door. 

Dat is allemaal verleden tijd met de Paws in Touch Leibanden! 

Met de ideale lengte om ontspannen te wandelen, efficiënt te trainen én toch de veiligheid te kunnen garanderen is deze leiband een must-have voor elke liefhebbende hondeneigenaar. 

Ontspannen wandelen... In stijl

YES! Met deze leibanden is het easy peasy!

Een leiband is een van de meest essentiële tools die je als hondeneignaar kan nodig hebben. In de stad, in het bos, op de kleinere wegen, … overal heb je een leiband nodig als je met je hond op stap wil.

Ik heb jarenlang 2 of meer verschillende leibanden meegenomen als we op uitstap gingen met Nala.

 • Eentje voor in de stad om de veiligheid te garanderen.
 • Eentje voor als we in een rustigere straat zouden wandelen: die lijn was dan iets langer met ongeveer 2-3 meter in lengte.
 • En dan nog eentje voor in de gebieden met veel groen, rustig snuffelen en verkennen, deze was +5 meter.

Natuurlijk hadden we niet altijd de juiste leiband op zak… Soms kwamen we in het midden van een stad een heel mooi plekje groen tegen waar ze gerust meer ruimte zou kunnen krijgen … Maar dan lag die langere lijn toch wel in de auto… Jammer, gemiste kans! 

Met klanten merkte ik hetzelfde. 

Vooral als we werken op reactiviteit is een langere lijn, die toch niet te lang is dus rond de 3 meter ideaal. 

Een te korte leiband kan reactiviteit nog erger maken en een te lange lijn is ronduit gevaarlijk indien ze niet correct gehanteerd wordt!

hond-valt-uit

En ook van klanten kreeg ik heel vaak de vraag: “waar kan ik best een geschikte leiband vinden?”.

Ze liepen dierenwinkels en webwinkels af en konden vaak zelfs helemaal geen geschikte leiband vinden! Ofwel waren de leibanden max. 2,5 meter lang, ofwel waren ze 5 meter, ofwel was het een stof die, als de hond trekt, in je vingers brandt en ga zo maar door…

Mijn klanten kwamen toen ook met heel relevante vragen. Vragen die ik mezelf ook al had gesteld zoals: bestaat er dan geen leiband die zowel de juiste lengte heeft voor de trainingsessies, maar die we ook tijdens een wandeling in de stad of andere omgeving waar er niet heel veel ruimte is, kunnen gebruiken? Moeten we 2 leibanden aanschaffen en moeten we beide afstanden met onze hond trainen? Hoe kiezen we materialen die niet in de vingers zullen snijden als de hond uitvalt of heel hard trekt?

De quest

Ik ben toen zelf een zoektocht gestart… Ik ben op zoek gegaan naar langere lijnen die een soort van all-in one oplossing konden vormen. Geschikte lengte voor trainingen, maar ook voor die ontspannen en prikkelvrije wandelingen met reactieve honden zodat deze eigenaren zich niet meer suf moesten zoeken voor een geschikte leiband voor onze sessies en zodat ze geen arsenaal aan leibanden moesten verzamelen om aangenaam te kunnen wandelen met hun hond.

Ik stelde een lijstje met mogelijke vereisten op en ging op zoek naar leibanden die hieraan konden voldoen…

Resultaat?

Ik heb er simpelweg GEEN gevonden!!

Daarna heb ik heel lang getwijfeld, heb ik het jullie zelf gevraagd via sociale media en de respons was duidelijk: hier is nood aan!

Et voila… Van het een kwam het ander en hier zijn ze dan…

 

 

Ontdek de “Discovery” Paws in Touch leibanden!

De discovery leiband is de leiband waarmee je samen met je hond de wijde wereld intrekt, waarmee je gaat verkennen en samen nieuwe leuke ervaringen opdoet.

Je hond kan rustig de wereld verkennen zoals hij dat doet, met z’n neus, terwijl jij rustig rondkijkt en alles in je kan opnemen. Een ontspannen wandeling, zowel voor jou als je hond.

De “Discovery” bestaat in 2 kleuren:

 • zwarte lijn met blauw accent in het midden
 • bruine lijn met roze accent in het midden
 

Beide leibanden hebben hetzelfde model. Ze verschillen uitsluitend qua kleur.

De leiband is verstelbaar waardoor je ze langer of korter kan maken naargelang de context en bevat rubberen banden door de stof heen gewoven voor maximale grip, ook als de lijn nat wordt!

De leiband is op z’n kortst 175 cm en op z’n langst 340 cm. Aan elk uiteinde zit een musketon waardoor de lijn ook ideaal is om bv. met een 2-puntsharnas te werken (bevestiging vooraan en op de rug).

Beide leibanden komen op 49 €.

Gebruik ze kort
Of lang
Of zelfs handsfree
Ontspannen wandelen
voor allebei
Anti-slip materiaal
Verstelbare lengte
Pas de lengte aan naargelang de omgeving
Previous
Next

Blauwe leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

Roze leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

Waarom zou je voor de Paws in Touch lijnen kiezen?

 • Omdat snuffelen en vrijheid om op z’n “honds” te communiceren zo enorm belangrijk zijn wat onmogelijk is aan een te korte lijn.
 • Omdat deze lijn de ideale lengte heeft om ruimte te bieden én toch nog handig te zijn in een stedelijke omgeving.
 • Omdat de rubber die in de leiband verweven zit extra grip verzekerd.
 • Omdat je deze lijn zowel voor training bij bv. reactiviteit of BAT kan inzetten als deze associatie op wandeling kan meenemen.
 • Je kan de lijn zelfs “handsfree” gebruiken waardoor je niet onbewust aan de lijn kan trekken. 
 • Het is een mooie en unieke, stijlvolle lijn.

Een leiband van Paws in Touch is uiteraard niet zomaar een leiband…

Het is een leiband die staat voor dierenwelzijn. Het is een leiband die staat voor “ik wil een gelukkige hond”. Het is een leiband die weergeeft dat jij als hondeneigenaar wél die extra mile gaat voor jouw hond!

Jij bent een inspiratie voor anderen.

Jij bent Dé Moderne Dogparent die met moderne en hedendaagse kennis vooruit wil met je hond. Jij wil op een liefdevolle en respectvolle manier met je hond omgaan en deze leiband maakt daar deel van uit.

Blauwe leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

Roze leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

BONUS

Om ervoor te zorgen dat jij het meeste en het beste uit jouw leiband haalt, wil ik je nog een stapje verder helpen naar die ontspannen wandelingen.

Jij krijgt bij de investering van je leiband ook een gratis gids over hoe je wandelen voor je hond nog aangenamer kan maken via simpele aanpassingen in de manier waarop je gaat wandelen. Deze tips geef ik normaal alleen bij betalende sessies weg en de tips die je zelf al makkelijk kan toepassen heb ik in deze gids voor jou gebundeld. Om jou te helpen die inspiratie te zijn. 💖

en… That’s not all… 

Misschien herinner je je nog de post op social media over de “holy trinity of dog training”?

Dé 3 dingen die je als eigenaar nodig hebt om je hond te trainen:

 • een geschikte leiband
 • snoepjes en een geschikte beloning
 • een glaasje champagne of iets anders dat jij lekker vindt om nadien wat te bekomen of om te vieren dat jij het zo goed hebt gedaan. 😉

Want ja, selfcare is hééél belangrijk, zeker als je een hond hebt die het moeilijk hebt.

Ik heb er serieus over getwijfeld om een klein flesje te voorzien voor elke aankoop maar dat zou niet bepaald handig zijn met alle verschillende smaken en non alcoholische alternieven. 😉

Wat ik wel kan doen is jou bij je bestelling lekkere trainingsnoepjes voorzien! Maar opgelet: dit aanbod is enkel geldig voor de eerste 5 bestellingen! Bij de bestelling van een leiband krijg jij als bonus een gratis pakje Fresco Trainingssnoepjes (konijn) als je bij de eerste 5 bent!

 

En let’s be honest? Heb je eigenlijk wel een excuus nodig om een leuke, en in dit geval enorm handige én stijlvolle goodie aan te schaffen voor je hondenbaby? 😉

Moest er onverwacht toch iets verkeerd zijn met de leiband hoef je alleen maar foto’s en video’s door te sturen van wat er eventueel is misgelopen en je krijgt je geld terug of er komt een vervanging naar je toe.

Blauwe leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

Roze leiband

Met NIEUWE snaphaak
€ 49

Enjoy those walks met de Paws in Touch Leibanden!

Leuke combinatie – poepzakjeshouder

Spot je ‘m op deze foto? De jouwe wordt wel een zwarte!

Volg me op @pawsintouch