Startsessie boeken

verlatingsangst - startsessie

Maak hier je afspraak

In deze online startsessie zorgen voor een goede start van je programma. Het is belangrijk dat we een duidelijk beeld krijgen van waar je hond het juist moeilijk mee heeft om echt aan de oorzaak te kunnen werken. Daarnaast overlopen we de praktische richtlijnen voor het programma en je krijgt je eerste opdrachten.

Opgelet: als je nog niet helemaal thuis bent in de hondentaal raad ik je aan om eerst de online cursus "Hondentaal" te volgen. De stress-signalen van je hond tijdig kunnen herkennen is nl. cruciaal voor het succes van het programma.

Mijn werkwijze

Via een online startsessie overlopen we je vragenlijst en ga ik samen met jou de verschillende factoren en oorzaken in kaart brengen. We zullen de praktische richtlijnen voor je programma bespreken en krijg je je eerste oefeningen. Daarna ontvang je een overzicht op mail zodat je alles nog eens rustig kan lezen. Nadien plannen we je evalutiesessie in en gaan we aan de slag met je specifieke en individuele trainingsplan.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik ga naar m’n beste kunnen en expertise je zo goed mogelijk bijstaan en helpen. Ik leg je uit wat we doen en waarom zodat je begrijpt wat we doen en waarom we dit op deze manier doen. Ik maak je persoonlijke, aangepaste en individuele trainingsplannen voor je en geef feedback op je uitvoering. Je krijgt dus gepersonaliseerde trainingen zodat alles is aangepast aan jou en je hond. Bij elk programma zit begeleiding tussendoor inbegrepen zodat je het niet alleen hoeft te doen. I’m here als je een moeilijk moment hebt, het even niet meer ziet zitten of als je twijfelt of iets wel goed is gegaan.

Wat verwacht ik van jou?

Niet alleen je hond, maar ook jij zal aanpassingen moeten maken. Wil je je doelen bereiken? Dan zal je je bewust moeten zijn dat er aanpassingen nodig zijn en moet je bereid zijn om die aanpassingen te doen.

Management is essentieel om met verlatingsangst aan de slag te kunnen. Dat wil zeggen dat je zorgt dat je hond nooit langer alleen is dat wat hij aankan. Je regelt oppas als je van huis moet.

Je traint 4-5x per week. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een dag niet kan trainen of dat we omwille van omstandigheden tijdelijk een pauze inlassen maar als je je hiervoor engageert is het uiteraard nodig dat je de trainingsplannen ook daadwerkelijk uitvoert. Er zitten sowieso minstens 2 rustdagen bij per week zodat zowel jij als je hond even “weekend” hebben en kunnen recupereren.

Je geeft op tijd en stond updates over de vooruitgang van je hond. Je doet je best om alles zo goed mogelijk in te vullen in het document dat je ontvangt en geeft het aan als je ergens over twijfelt of als een oefening niet helemaal goed is verlopen. Zo kan ik tijdig je plan aanpassen en gaan we samen voor succes.

De verantwoordelijkheid voor een programma ligt bij jou. Ik zal je bijstaan en je coachen maar uiteindelijk zal jij het werk moeten gaan doen, samen met je hond. Jij moet op tijd aan de bel trekken als er iets niet duidelijk is en de bereidheid om hier 100% voor te gaan is nodig. Het is een proces en dit zal tijd vragen. Maar door stap voor stap te werken zal je blijvende resultaten kunnen bekomen en dat is een fantastisch einddoel.

Niet zeker wat voor jullie de beste optie is of vind je geen plekje? Stuur me een berichtje.

Volg me op @pawsintouch